De voordelen van Psylliumvezels bij Coeliakie

De voordelen van psylliumvezels bij Coeliakie

Psylliumvezels zijn oplosbare vezels afkomstig van de zaden van de Plantago ovata-plant. Deze unieke vezels hebben de eigenschap om water te absorberen en een gelachtige substantie te vormen, wat hen waardevol maakt voor verschillende gezondheidsdoeleinden. Enkele voordelen van psylliumvezels zijn;

Verbeterde darmgezondheid
Psylliumvezels hebben een hoog gehalte aan oplosbare vezels, waardoor ze water absorberen en dus een gelachtige substantie vormen in de darmen. Dit helpt de darmbewegingen te vergemakkelijken, de stoelgang te verzachten en constipatie te verminderen, wat vaak een probleem is bij mensen met coeliakie.

Ondersteuning van de darmflora
Psylliumvezels fungeren als een prebioticum, wat betekent dat ze de groei en activiteit van gunstige darmbacteriën bevorderen. Een gezonde darmflora is belangrijk voor het behoud Van een goed immuunsysteem en een efficiënte spijsvertering.

Verlaagd cholesterolgehalte
Psylliumvezels kunnen het cholesterolgehalte verlagen door galzuren te binden en ze uit het lichaam te verwijderen. Dit kan bijdragen aan een betere cardiovasculaire gezondheid, aangezien coeliakiepatiënten een verhoogd risico kunnen hebben op hartaandoeningen.

Wist je dat onze rundvlees kroket, -bitterballen, groente kroket éngroente bitterballen psylliumvezels bevatten? Bewust lekker!