De voordelen van boekweitmeel

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, mensen die vol lof zijn over boekweitmeel. Wellicht dat het je bekend in de oren klinkt van de boekweit pannenkoeken.

Ook wij voegen graag boekweitmeel aan onze producten toe. Boekweitmeel is namelijk een ideale vervanger van glutenvolle melen. Het bevat geen allergenen zoals gluten, waardoor het geschikt is voor mensen met Coeliakie. Maar het biedt nog veel meer voordelen. 

Wist je dat boekweitmeel geen graan is maar dat dit van de zaden van de boekweitplant komt?
Het is zelfs familie van de rabarberplant!

Een voordeel van boekweitmeel is dat het voor een voldaner gevoel kan zorgen. Je hoeft minder te eten om een vol gevoel te hebben en het voldane gevoel houdt ook langer aan. Het kan mogelijk ook een te hoge bloedsuikerspiegel tegengaan. Een te hoge bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk zijn voor mensen met Diabetes. Boekweit bevat een lage tot gemiddelde glycemische index, wat wil zeggen dat het minder invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en dus ook tot minder hoge pieken leidt.  

Daarnaast is boekweit rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium. Reden genoeg voor VA Foods om het in diverse producten toe te voegen. Zo kom je boekweitmeel tegen in onze kroketten en bitterballen. Bewust lekker!

-

Bron:
Voedingscentrum https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/boekweit.aspx 
Gezond Eten https://gezondeten.nl/voeding/boekweit