De voordelen van boekweitmeel

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, mensen die vol lof zijn over boekweitmeel. Wellicht dat het je bekend in de oren klinkt van de boekweit pannenkoeken.

Ook wij voegen graag boekweitmeel aan onze producten toe. Boekweitmeel is namelijk een ideale vervanger van glutenvolle melen. Het bevat geen allergenen zoals gluten, waardoor het geschikt is voor mensen met Coeliakie. Maar het biedt nog veel meer voordelen. 

Wist je dat boekweitmeel geen graan is maar dat dit van de zaden van de boekweitplant komt?
Het is zelfs familie van de rabarberplant!

Een voordeel van boekweitmeel is dat het voor een voldaner gevoel kan zorgen. Je hoeft minder te eten om een vol gevoel te hebben en het voldane gevoel houdt ook langer aan. Het kan mogelijk ook een te hoge bloedsuikerspiegel tegengaan. Een te hoge bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk zijn voor mensen met Diabetes. Boekweit bevat een lage tot gemiddelde glycemische index, wat wil zeggen dat het minder invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en dus ook tot minder hoge pieken leidt.  

Daarnaast is boekweit rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium. Reden genoeg voor VA Foods om het in diverse producten toe te voegen. Zo kom je boekweitmeel tegen in onze kroketten en bitterballen. Bewust lekker!

Bron:
Voedingscentrum https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/boekweit.aspx 
Gezond Eten https://gezondeten.nl/voeding/boekweit 

Zo maak je de overheerlijke Maxi Burger

Wil jij thuis ook zo’n heerlijke vegan Maxi Burger maken? Dat kan en het is super makkelijk! Vergeet vooral ook niet de lekkere Maxi Burger Saus toe te voegen.

Ingrediënten
✓ Italiaanse bol
✓ Maxicado
✓ Mayonaise
✓ (Zoete) chili saus 
✓ Augurkenblokjes 
✓ Tortilla (chili) chips 
✓ Krulsla

Hoe maak je het?
✓ Snij het broodje doormidden. Smeer beide zijdes in met chilisaus en mayo of Maxi Burger saus*
✓ Bedek de bodem met augurkenblokjes
✓ Voeg krulsla toe
✓ Vul het geheel met tortilla (chili) chips
✓ Bak de Maxicado volgens bereidingsadvies. Leg deze op de tortilla chips. 
✓ Doe twee banen mayonaise en drie banen chili saus in de gleuven van de Maxicado en voeg tenslotte de bovenkant van het broodje toe.

Voor extra pit: voeg chilivlokken of chilipoeder toe aan de saus.

* Maxi Burger saus
✓ 3 Eetlepels mayonaise
✓ 3 Eetlepels (zoete) chili saus 
✓ 2 Eetlepels ketchup
✓ 1 Eetlepel mosterd

Van allergie tot inspiratie

Je weet pas wat je mist wanneer je het niet meer hebt. Wie de diagnose ‘voedselintolerantie of -allergie’ krijgt, ziet de wereld een stukje kleiner worden. Vele producten zijn namelijk voortaan uit den boze. Gezellig tafelen in een restaurant wordt ineens iets waar je bewust over na moet denken. Dat geldt ook voor een lekkernij tussendoor.

Topje van de ijsberg

Dan ontdek je geen uitzondering te zijn: officieel heeft tussen de 1 en 3 % van de Nederlandse bevolking te maken met een voedselallergie of voedselintolerantie (bron: www.nationaalkompas.nl). Daarmee lijkt het een probleem van een kleine minderheid te zijn, maar niets is minder waar: dit is slechts het topje van de ijsberg.

Groeiend probleem

Het werkelijke aantal mensen met een vorm van voedselovergevoeligheid ligt waarschijnlijk nog een heel stuk hoger. Een juiste diagnose ontbreekt nogal eens, veel mensen weten niet eens waar hun klachten vandaan komen. De schattingen van wetenschappers lopen uiteen van 20 tot 30% van de bevolking in West-Europa, zo blijkt onder andere uit publicaties van het toonaangevende vaktijdschrift Nutrinews.
Dit aantal neemt alleen maar toe; het is dus een groeiend probleem waar nu al veel mensen last van hebben. De vraag blijft dus: waarom zijn er dan zo weinig veilige alternatieven?

Veilige voedingsmiddelen

VA Foods heeft als missie om in die alternatieven te voorzien. Uit persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid wil VA Foods de markt voorzien van een breed gamma aan veilige voedingsmiddelen. Onze producten zijn vrij van allergenen en daardoor toegankelijk voor iedereen. Dit is belangrijk voor ons, want volgens VA Foods is eten een sociale bezigheid die voor iedereen even toegankelijk zou moeten zijn.

Familiebedrijf

Het begon met een glutenvrije en lactosevrije kroket, maar inmiddels is ons assortiment uitgebreid met verschillende andere snacks, brood en ragout. VA Foods is een familiebedrijf waar persoonlijke motivatie de motor is voor productinnovatie. Geheel in eigen beheer worden nieuwe producten voor u ontwikkeld en gemaakt, met smakelijke resultaten!

Product NL

dasdasfdsfasd