Zaterdag 15 april : NCV Dag Vianen

Zaterdag 15 april is VA Foods zoals vanouds weer aanwezig tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen. Naast een groot aanbod glutenvrije producten, kun je deze dag ook onze producten kopen én proeven. Maak kennis met ons vernieuwde bladerdeeg; nu nog lekkerder en krokanter! Dus heb je nog een plekje vrij in je agenda zaterdag 15 april? Kom dan zeker een bezoekje brengen. De markt is vanaf 10:00 tot 13:30 uur op onderstaand adres;

Hotel Van der Valk 
Prins Bernhardstraat 75 
4132 XE Vianen

Plaats nu alvast je order via onze webshop en wij zorgen dat jouw bestelling klaarligt deze dag. Je hoeft deze alleen nog op te halen bij onze stand. 
O ja, vergeet je niet om een koeltas mee te nemen? Onze producten komen voornamelijk uit het vriesschap. ❄️ Wil je meer informatie? Klik dan hier

Zaterdag 1 april Lentemarkt Leiderdorp

Zaterdag 1 april (nee, geen grapje 😉 )  is VA Foods weer aanwezig tijdens Lentemarkt van Glutenvrijemarkt.com. Naast een groot aanbod glutenvrije producten, kun je deze dag ook onze producten kopen én proeven. Maak kennis met ons vernieuwde bladerdeeg; nu nog lekkerder en krokanter! Dus heb je nog een plekje vrij in je agenda zaterdag 1 april? Kom dan zeker een bezoekje brengen. Je bent welkom vanaf 10:00 tot 16:00 uur op onderstaand adres;

Glutenvrijemarkt.com
Lijnbaan 4-8
2352 CK Leiderdorp
 

O ja, vergeet je niet om een koeltas mee te nemen? Onze producten komen voornamelijk uit het vriesschap. ❄️ Wil je meer informatie? Klik dan hier

 

Maak kans op 4 tickets voor een pretpark!

Yes, goed nieuws! We gaan wat leuks weggeven.  En niet zomaar iets, nee je maakt kans op 4 kaartjes voor een pretpark naar keuze in Nederland*!

Hoe maak je kans?
Meld je aan voor de nieuwsbrief op vafoods.eu en je maakt kans! Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan ding je automatisch mee voor de prijs.

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?
De uitslag volgt eind juni 2023. Houd onze social media kanalen en de nieuwsbrief goed in de gaten om te weten of jij gewonnen hebt!

*= pretpark moet aangesloten zijn als verkooppunt op onze website.

 

Zaterdag 26 november 2022: Wintermarkt Leiderdorp

Aanstaande zaterdag 26 november is VA Foods weer aanwezig tijdens Wintermarkt van Glutenvrijemarkt.com. Naast een groot aanbod glutenvrije producten, kun je deze dag ook onze producten kopen én proeven. Maak kennis met ons vernieuwde bladerdeeg; nu nog lekkerder en krokanter! Dus heb je nog een plekje vrij in je agenda aanstaande zaterdag? Kom dan zeker een bezoekje brengen. Je bent welkom vanaf 10:00 tot 16:00 uur op onderstaand adres;

Glutenvrijemarkt.com
Lijnbaan 4-8
2352 CK Leiderdorp
 

20% Korting:

  • Appelflap
  • Pasteibakjes
  • Frikandelbroodje
  • Bladerdeeg

O ja, vergeet je niet om een koeltas mee te nemen? Onze producten komen voornamelijk uit het vriesschap. ❄️ Wil je meer informatie? Klik dan hier

VCV Glutenvrije Wintermarkt groot succes!

Stand tijdens de Glutenvrije Wintermarkt 2022, georganiseerd door de Vlaamse Coeliakie Vereniging

Afgelopen zaterdag 19 november was het weer zover. Na twee jaar geen VCV Wintermarkt mochten we eindelijk weer richting het Belgische Sint-Niklaas. Na een flinke autorit kwamen we aan bij ’t Bau-huis in Sint-Niklaas en dan begint voor ons het opbouwen van de stand met het hele team. De voorbereiding bestaat uit het opbouwen van de stand en het uit- en inladen van de bus, aanhanger en vriezers. Ondertussen vormden de eerste bezoekers al een rij bij de ingang van de deze glutenvrije markt.

Om 14.00 uur was het dan zo ver, de deuren gingen open en de eerste bezoekers kwamen met veel enthousiasme naar binnen. Het werd steeds drukker bij onze stand. We hebben veel leuke reacties op onze producten ontvangen. Zo konden bezoekers ons vernieuwde bladerdeeg zien, maar ook proeven! Hierop kregen erg veel goede reacties. En dat is fijn om te horen, want het bladerdeeg wat we nu hebben zijn we trots op. Dit bladerdeeg heeft veel laagjes, is erg smaakvol en lekker knapperig. En dat proefden de bezoekers ook!
Maar we hadden nog meer lekkers bij om te proeven. Wat dacht je van onze frikandel, Cheeszero Croquette, bitterballen en kipnuggets? Wij vinden het namelijk belangrijk dat de bezoekers ook kunnen proeven wat wij verkopen. En daar waren ze zelf ook erg blij mee. 

We willen alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme, maar ook de organisatie van deze Wintermarkt voor de goede organisatie. Graag tot volgend jaar!

Tip voor de feestdagen: Glutenvrije kipcocktail

Ja hoor, hij is net zo lekker als hij eruit ziet; onze glutenvrije krokante kipcocktail! Een tip als feestelijk glutenvrij voorgerecht. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder..

Glutenvrije krokante kipcocktail

Ingrediënten
✓ Glutenvrije schnitzel VA Foods 
✓ Komkommer
✓ Cherrytomaatjes
✓ Mayonaise
✓ Krulsla

Optioneel: 
✓ Ananas

Benodigdheden
✓ Leuk schaaltje, coupe of glas

Hoe maak je het?
✓ Bak de schnitzel volgens advies op de verpakking.
✓ Snijd de schnitzel in reepjes.
✓ Vul het schaaltje/de coupe etc. met krulsla.
✓ Leg de schnitzel in reepjes op de sla.
✓ Voeg de cherrytomaatjes, komkommer en eventueel ananas toe.
✓ Top af met de mayonaise. 

Extra variatie: vervang de mayonaise voor Sriracha mayo, Samurai saus of cocktailsaus. 

Succesvolle degustatie Foodpoint Bosteels en Bosteels Horeca in Liedekerke

Op vrijdag 23 september hebben we een proeverij verzorgd bij Foodpoint Bosteels en Bosteels Horeca in het Belgische Liedekerke. Deze dag hebben wij zowel particulieren als ondernemers kennis laten maken met onze producten. En met succes! We kregen tijdens deze dag veel lovende reacties en hebben ook weer nieuwe ondernemers kunnen overtuigen om onze producten in het assortiment op te nemen.

Ook waren er verschillende klanten die speciaal naar Liedekerke waren afgereisd om onze producten te proeven. Iedereen die aanwezig was, bedankt!

Glutenvrij op festivals

Genieten van de muziek en tussendoor wat lekkers eten, het is heel gewoon voor de meeste mensen tijdens een festival. Helaas is dat niet zo voor mensen die een allergie of intolerantie hebben. Vaak wordt er niet bij deze groep stilgestaan en zijn er niet of nauwelijks mogelijkheden om bijvoorbeeld glutenvrij te eten op festival. 

Bij sommige festivals is het mogelijk om je eigen eten mee te nemen. Vraag dit vooraf goed na bij de organisatie en geef dit ook duidelijk aan bij de ingang. Neem voor de zekerheid een bewijs mee, bijvoorbeeld de mail die je van de organisatie hebt ontvangen met de toezegging dat je jouw eigen eten mag meenemen.  

Nog fijner zou het natuurlijk zijn wanneer je gewoon zorgeloos op het festival zelf glutenvrij kunt eten. Wat is er nu fijner dan glutenvrije festivalsnacks?! VA Foods biedt een ruim assortiment glutenvrije festivalsnacks en speelt hiermee in op de behoefte van de festivalbezoeker met een intolerantie of allergie. Voordeel; onze festivalsnacks zijn allergeenvrij dus voor meerdere allergieën of intoleranties geschikt, maar ook nog eens vegetarisch en veganistisch!

Zo kun je al meerdere jaren glutenvrij eten op Pinkpop dankzij Oui! Sans Gluten. Jacqueline, eigenaresse van Oui! Sans Gluten stond namelijk met onze glutenvrije snacks op Pinkpop. Hiermee maakt zij elk jaar veel glutenvrije bezoekers blij. 

Organiseer jij ook een festival en wil je glutenvrij eten op jouw festival? Neem dan contact met ons en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wat dacht je van glutenvrije bitterballen, glutenvrije frikandellen of glutenvrije kroketten op jouw festival?! Daarnaast zijn ook onze glutenvrije snacks zonder vlees zoals de groente kroket en Cheeszero Soufflé ook nog eens vegan!

 

De voordelen van boekweitmeel

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, mensen die vol lof zijn over boekweitmeel. Wellicht dat het je bekend in de oren klinkt van de boekweit pannenkoeken.

Ook wij voegen graag boekweitmeel aan onze producten toe. Boekweitmeel is namelijk een ideale vervanger van glutenvolle melen. Het bevat geen allergenen zoals gluten, waardoor het geschikt is voor mensen met Coeliakie. Maar het biedt nog veel meer voordelen. 

Wist je dat boekweitmeel geen graan is maar dat dit van de zaden van de boekweitplant komt?
Het is zelfs familie van de rabarberplant!

Een voordeel van boekweitmeel is dat het voor een voldaner gevoel kan zorgen. Je hoeft minder te eten om een vol gevoel te hebben en het voldane gevoel houdt ook langer aan. Het kan mogelijk ook een te hoge bloedsuikerspiegel tegengaan. Een te hoge bloedsuikerspiegel kan gevaarlijk zijn voor mensen met Diabetes. Boekweit bevat een lage tot gemiddelde glycemische index, wat wil zeggen dat het minder invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en dus ook tot minder hoge pieken leidt.  

Daarnaast is boekweit rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen, zoals magnesium. Reden genoeg voor VA Foods om het in diverse producten toe te voegen. Zo kom je boekweitmeel tegen in onze kroketten en bitterballen. Bewust lekker!

Bron:
Voedingscentrum https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/boekweit.aspx 
Gezond Eten https://gezondeten.nl/voeding/boekweit 

Zo maak je de overheerlijke Maxi Burger

Wil jij thuis ook zo’n heerlijke vegan Maxi Burger maken? Dat kan en het is super makkelijk! Vergeet vooral ook niet de lekkere Maxi Burger Saus toe te voegen.

Ingrediënten
✓ Italiaanse bol
✓ Maxicado
✓ Mayonaise
✓ (Zoete) chili saus 
✓ Augurkenblokjes 
✓ Tortilla (chili) chips 
✓ Krulsla

Hoe maak je het?
✓ Snij het broodje doormidden. Smeer beide zijdes in met chilisaus en mayo of Maxi Burger saus*
✓ Bedek de bodem met augurkenblokjes
✓ Voeg krulsla toe
✓ Vul het geheel met tortilla (chili) chips
✓ Bak de Maxicado volgens bereidingsadvies. Leg deze op de tortilla chips. 
✓ Doe twee banen mayonaise en drie banen chili saus in de gleuven van de Maxicado en voeg tenslotte de bovenkant van het broodje toe.

Voor extra pit: voeg chilivlokken of chilipoeder toe aan de saus.

* Maxi Burger saus
✓ 3 Eetlepels mayonaise
✓ 3 Eetlepels (zoete) chili saus 
✓ 2 Eetlepels ketchup
✓ 1 Eetlepel mosterd

Van allergie tot inspiratie

Je weet pas wat je mist wanneer je het niet meer hebt. Wie de diagnose ‘voedselintolerantie of -allergie’ krijgt, ziet de wereld een stukje kleiner worden. Vele producten zijn namelijk voortaan uit den boze. Gezellig tafelen in een restaurant wordt ineens iets waar je bewust over na moet denken. Dat geldt ook voor een lekkernij tussendoor.

Topje van de ijsberg

Dan ontdek je geen uitzondering te zijn: officieel heeft tussen de 1 en 3 % van de Nederlandse bevolking te maken met een voedselallergie of voedselintolerantie (bron: www.nationaalkompas.nl). Daarmee lijkt het een probleem van een kleine minderheid te zijn, maar niets is minder waar: dit is slechts het topje van de ijsberg.

Groeiend probleem

Het werkelijke aantal mensen met een vorm van voedselovergevoeligheid ligt waarschijnlijk nog een heel stuk hoger. Een juiste diagnose ontbreekt nogal eens, veel mensen weten niet eens waar hun klachten vandaan komen. De schattingen van wetenschappers lopen uiteen van 20 tot 30% van de bevolking in West-Europa, zo blijkt onder andere uit publicaties van het toonaangevende vaktijdschrift Nutrinews.
Dit aantal neemt alleen maar toe; het is dus een groeiend probleem waar nu al veel mensen last van hebben. De vraag blijft dus: waarom zijn er dan zo weinig veilige alternatieven?

Veilige voedingsmiddelen

VA Foods heeft als missie om in die alternatieven te voorzien. Uit persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid wil VA Foods de markt voorzien van een breed gamma aan veilige voedingsmiddelen. Onze producten zijn vrij van allergenen en daardoor toegankelijk voor iedereen. Dit is belangrijk voor ons, want volgens VA Foods is eten een sociale bezigheid die voor iedereen even toegankelijk zou moeten zijn.

Familiebedrijf

Het begon met een glutenvrije en lactosevrije kroket, maar inmiddels is ons assortiment uitgebreid met verschillende andere snacks, brood en ragout. VA Foods is een familiebedrijf waar persoonlijke motivatie de motor is voor productinnovatie. Geheel in eigen beheer worden nieuwe producten voor u ontwikkeld en gemaakt, met smakelijke resultaten!

Product NL

dasdasfdsfasd