Zorgeloos genieten van pretparkplezier: Tips voor een glutenvrij dagje uit

Een dagje uit naar een pretpark kan een leuke en spannende ervaring zijn, maar voor mensen met Coeliakie of een glutenvrij dieet kan het ook een uitdaging zijn om geschikte voeding te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer pretparken die rekening houden met gasten met een glutenvrij dieet. In dit artikel bespreken we enkele tips en trucs om glutenvrij te eten in een pretpark.

 1. Doe je onderzoek (check ook onze verkooppunten)
  Voordat je naar een pretpark gaat, is het een goed idee om online te kijken welke glutenvrije opties beschikbaar zijn. Op onze pagina verkooppunten vind je ook pretparken, dierentuinen, speeltuinen en dagjes weg waar je onze producten kunt eten. Soms hebben sommige pretparken een speciale menukaart of allergenengids die je online kunt vinden. Kun je vooraf reserveren in de horecagelegenheid van het desbetreffende park? Dan is dat een goed idee! Vraag gelijk of de glutenvrije opties ook beschikbaar zijn en hoe het personeel met kruisbesmetting omgaat. 
 2. Vraag om advies
  Als je aankomt bij een restaurant in het pretpark, vraag dan om advies over de glutenvrije opties. Het personeel is getraind om allergieën en dieetwensen serieus te nemen en kan je helpen bij het kiezen van geschikte gerechten. Voorkom misverstanden en geef duidelijk aan wat je verwacht. Eet je alleen glutenvrij of heb je misschien meerdere intoleranties? Het is ook een goed idee om te vragen of er aparte pannen en keukengerei worden gebruikt voor glutenvrije gerechten. Wij checken voordat we een verkooppunt op onze website vermelden altijd of het park glutenvrij kan bakken, maar het kan nooit kwaad om dit nog eens extra te vragen tijdens jouw bezoek.
  Ook zijn er veel Facebook groepen te vinden waarin mensen tips en adviezen geven over de glutenvrije mogelijkheden en hun ervaringen in pretpark. Zo zijn er onder andere de volgende groepen te vinden; Coeliakie/glutenvrij, Glutenvrij in België en Coeliakie bij kinderen en ouders
 3. Geniet van je dag!
  Met deze tips en trucs kun je hopelijk volop genieten van je dag in het pretpark, zonder je zorgen te maken over glutenvrije opties. Vergeet niet om te ontspannen en plezier te hebben tijdens je dagje uit!

Wist je bijvoorbeeld dat je bij onderstaande dagjes weg in Nederland glutenvrij kunt eten?
En er zijn er nog veel meer!

 • Efteling - Kaatsheuvel > glutenvrije kroket, frikandel en bamischijf
 • Attractiepark de Waarbeek - Hengelo > eet hier onbeperkt glutenvrije snacks, zoals de kroket, frikandel of Cheeszero Soufflé 
 • Attractiepark & Binnenspeeltuin DippieDoe - Best > glutenvrije kroket en frikandel
 • Ouwehands Dierenpark - Rhenen > hier kun je glutenvrije frikandel, kroket en kipnuggets eten
 • ZooParc - Overloon > ook hier eet je glutenvrije frikandel, kroket of kipnuggets