Natuurlijke smaakmaker: Ontdek de voordelen van lavas!

voordelen van lavas (glutenvrij)

Lavas, ook wel bekend als maggiplant of lovage, is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn kenmerkende smaak en aroma. Naast zijn culinaire toepassingen heeft lavas ook verschillende voordelen voor de gezondheid. In diverse producten van VA Foods maken wij ook gebruik van dit kruid. De voordelen van lavas zijn onder andere;

 1. Ontstekingsremmende eigenschappen
  Lavas heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, die vaak voorkomen bij Coeliakie.
 2. Spijsverteringsproblemen
  Lavas staat bekend om zijn kalmerende werking op de spijsvertering. Mensen met coeliakie kunnen spijsverteringsproblemen hebben als gevolg van de beschadiging van de darmwand door gluten. Lavas kan helpen bij het verlichten van deze symptomen, zoals buikpijn, gas en een opgeblazen gevoel.
 3. Verlichting van menstruatiepijn
  Lavas kan ook helpen bij het verminderen van menstruatiepijn. Apiol, dat ook in lavas zit, heeft een krampstillende werking en kan helpen bij het ontspannen van de spieren in de baarmoeder. Dit kan de pijn en krampen die gepaard gaan met menstruatie verminderen.
 4. Versterking van het immuunsysteem
  Lavas bevat verschillende antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken. Antioxidanten helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen te bestrijden, die het lichaam kunnen beschadigen en het risico op chronische ziekten kunnen verhogen.
 5. Verlaging van de bloeddruk
  Lavas kan ook helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Het kruid bevat namelijk stoffen die de bloedvaten kunnen laten ontspannen en daardoor de bloeddruk kunnen verlagen.