Help, het regent! Glutenvrije tips voor als het slecht weer is

Het weer kan soms onvoorspelbaar zijn, vooral op regenachtige dagen. Zul je zien, hebben de kids eindelijk vakantie en dan regent het! Maar ook met slecht weer kun je de koters prima vermaken. Wij helpen je graag een handje met onderstaande tips;

Attractiepark & binnenspeeltuin DippieDoe in Best (Nederland - Noord-Brabant)
Bij DippieDoe in het Brabantse Best (nabij Eindhoven) kunnen de kids zich prima buiten in het attractiepark vermaken. Maar ook binnen is er een hoop te beleven! Met de billen van de Grote Golf afglijden, lekker klimmen en klauteren in de Klauter Kajuit of voor de allerkleinste lekker dollen in de Ballenbaai. En durven de echte waaghalzen ook in de Stormtoren? Sluit de dag af met frietjes en een glutenvrije snack. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glutenvrije kroket of frikandel. Gegarandeerd plezier!

DippieDoe glutenvrij VA Foodsglutenvrij dippiedoe best VA Foods

 

Speelboerderij de Vossenberg in Gilze (Nederland - Noord-Brabant)
Niet alleen een erg leuke locatie om een kinderfeestje te vieren, ook met slecht weer zit je bij de Vossenberg aan het goede adres. Zij beschikken namelijk over een buiten- en binnenspeeltuin. Binnen kun je terecht  om de mooiste kunstwerken te maken op de knutsel- en speelzolder, spelen in de bouwhoek of lekker klauteren in de klimrekken, slingertouwen en ballenbak. Hier hoeven ze zich niet te vervelen! En na al dat spelen is het tijd om frietjes met glutenvrije frikandel of kipnuggets eten. 

Speelboerderij de vossenberg glutenvrij VA Foodsde vossenberg glutenvrij VA Foods

 

Linnaeushof in Bennebroek (Nederland - Noord-Holland)
Naast de grootste speeltuin van Europa, heeft Linnaeushof in Bennebroek ook een binnenlocatie waar de kinderen hun lol op kunnen. Ideaal als het een druilerige dag is. Zo hebben ze echte botsauto's, kun je door de vliegen met een luchtskelter of lekker springen op de trampolines en springkussen. Genoeg te beleven dus! Als het tijd is om te eten kun je kiezen voor frietjes met glutenvrije kroket, frikandel of kipnuggets. Smullen!

Glutenvrij Linnaeushof VA FoodsGlutenvrij Linnaeushof VA Foods

 

Monkey Town in Valkenswaard (Nederland - Noord-Brabant)
Bij Monkey Town in het Brabantse Valkenswaard kun je niet alleen klimmen in de grote speeltoestellen of spelen in de ballenbak, je kunt er ook lasergamen in de laserjungle. Hoe vet is dat?! Er is meer dan genoeg te doen om je prima te vermaken tijdens een regenachtige dag. Eet je hier ook frietjes? Lekker met een glutenvrije frikandel, kroket of kipnuggets!

Glutenvrij Monkey Town Valkenswaard VA FoodsGlutenvrij Monkey Town Valkenswaard VA Foods

 

FunSpace in Nijmegen (Nederland - Gelderland)
Heb je inmiddels alle binnenspeeltuinen wel gezien van binnen? Dan ga je toch lekker een potje lasergamen bij FunSpace! De kinderen vinden dit vast en zeker super vet, al horen we ook vaak dat de ouders zich hier ook prima vermaken. Let's play!
Als afsluiter kun je super glutenvrij eten met een uitgebreide glutenvrije kaart. Wat dacht je van een glutenvrije Cheeszero Soufflé of Croquette, Fricado of Maxicado? Of ga je toch voor de groente kroket en bitterballen?!

Glutenvrij uitje FunSpace Nijmegen VA FoodsGlutenvrij uitje FunSpace Nijmegen VA Foods

 

Binnenspeeltuin, zwembad & minigolf Saraland Houthalen-Helchteren (België - Limburg)
Een bezoekje aan Saraland is gegarandeerd een dag vol plezier! Met maarliefst 7.500 m2 aan overdekt speelplezier kunnen de kinderen zich hier prima vermaken. Je kunt er zwemmen, klimmen in de speeltoestellen of glijd van een van de 25 glijbanen af. Ook is er een minigolfbaan in het thema 'Verlaten Mijn' en kun je met een VR-bril op de vetste dingen doen in de Family Virtual Reality. Eet aan het eind van de dag lekker frietjes met glutenvrije frikandel!

Saraland glutenvrij VA FoodsSaraland glutenvrij VA Foods

 

 

En heb je echt geen zin om met dat slechte weer de deur uit te gaan? Dan kun je altijd nog onderstaande activiteiten vanuit huis ondernemen; 

1. Glutenvrije bakdag
Kijk wat er nog in je voorraadkast staat en zoek naar lekkere glutenvrije recepten. Daarna lekker oppeuzelen!

2. Indoor picknicken
Doe gewoon alsof de zon binnen schijnt en organiseer een heuse picknick met bijpassende hapjes

3. Filmmarathon
Films kijken op de bank met glutenvrije snacks, yum!

4. Spelletjesdag
Buiten slecht weer? Organiseer een spelletjesdag. Maak een bowlingbaan met lege flessen, haal de sjoelbak tevoorschijn en ga spijkerpoepen. Succes gegarandeerd!

 

Belangrijk!
Wij checken regelmatig bij onze verkooppunten of de producten nog beschikbaar zijn. Het kan onverhoopt toch voorkomen dat er producten niet beschikbaar zijn. Wij raden aan vooraf altijd even contact op te nemen met de locatie om dit te checken. Vraag ook even voor de zekerheid of het mogelijk is om glutenvrij te eten.
Geef ter plekke altijd nog even extra goed aan dat het om glutenvrij of een andere intolerantie/allergie gaat.