• nl
  • en
  • fr
  • de

Over ons

Van allergie tot inspiratie

Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt. Wie de diagnose ‘voedsel-intolerantie of allergie’ krijgt, ziet de wereld een stukje kleiner worden vele producten zijn voortaan uit den boze. Gezellig tafelen in een restaurant wordt ineens iets waar je bewust over na moet denken, en dat geldt ook voor een lekkernij tussendoor.

Topje van de ijsberg

Dan ontdek je geen uitzondering te zijn: officieel heeft tussen de 1 en 3 % van de Nederlandse bevolking te maken met een voedselallergie of voedselintolerantie (bron: www.nationaalkompas.nl). Daarmee lijkt het een probleem van een kleine minderheid te zijn, maar niets is minder waar: dit is slechts het topje van de ijsberg.

Groeiend probleem

Het werkelijke aantal mensen met een vorm van voedselovergevoeligheid, ligt waarschijnlijk nog een heel stuk hoger. Een juiste diagnose ontbreekt nogal eens, velen weten niet eens ‘waar die klachten toch vandaan komen’. De schattingen van wetenschappers lopen uiteen van 20 tot 30% van de bevolking in West-Europa, zo blijkt onder andere uit publicaties van het toonaangevende vaktijdschrift Nutrinews. Dat aantal neemt alleen maar toe. Dit is dus een groeiend probleem waar velen last van hebben, maar waarom zijn er dan zo weinig veilige alternatieven?

Veilige voedingsmiddelen

VA Foods heeft zich als missie gesteld om in die alternatieven te voorzien. Uit persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid wil VA Foods de markt voorzien van een brede waaier veilige voedingsmiddelen. Vrij van allergenen en daardoor toegankelijk voor iedereen met maar ook zonder voedselovergevoeligheid. VA Foods maakt dus producten voor iedereen, want eten is een sociaal proces.

Familiebedrijf

Het begon met een glutenvrije en lactosevrije kroket, maar inmiddels is het assortiment uitgebreid met verschillende andere snacks, brood en ragout. VA Foods is een familiebedrijf waar persoonlijke motivatie de motor is voor productinnovatie. Geheel in eigen beheer worden nieuwe producten voor u ontwikkeld en gemaakt. Met smakelijke resultaten tot gevolg.