• Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Duits

Veel gestelde vragen

Juist niet, onze producten zijn bedoeld voor iedereen! Dit bereiken we door allergenenvrije grondstoffen te gebruiken. Het resultaat: geen aparte maaltijden meer voor mensen met een allergie of intolerantie, maar allemaal samen aan dezelfde dis, dieet of niet!

Het bestellen en afhalen bij een Pick Up Point in 3 stappen:

1. Plaats uw bestelling in onze webshop

2. Zoek uw afhaalpunt en bekijk wanneer de leveringsweek plaatsvindt. 

3. U ontvangt vanzelf een mail met de mededeling dat uw bestelling klaarstaat. Haal uw bestelling op en controleer ter plekke of deze klopt. 

 

Naam Adres Land 2020 – Afhalen in week
Drogisterij Alldro Tynaarlo Dorpsstraat 26A, 9482 PC Tynaarlo NL week 29: 13 t/m 17 juli 
       
       
       

De adviesprijzen vindt u door hier te klikken. Deze prijzen zijn adviesprijzen, bedrijven zijn niet verplicht deze te hanteren. Komt u een aanbieder met prijzen tegen die een stuk hoger liggen dan de door ons geadviseerde verkoopprijs? Laat het ons dan weten middels het contactformulier

Ja, de producten van VA Foods zijn daar bij uitstek geschikt voor. Onze producten bevatten minder zout en geen smaakversterkers (MSG, glutamaat) of kleurstoffen. Puur natuur, daar gaat het om.

Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1,  vitamine B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. (Bron: voedingscentrum)

Gezondheidsbooster
Terwijl  rijst en maïs – twee glutenvrije alternatieven – een relatief hoge glycemische index hebben, heeft boekweit een veel kleinere impact op de bloedsuikerspiegel. Het eten van boekweit jaagt je bloedsuiker niet de hoogte in en zadelt je achteraf ook niet op met een terugval en het bijbehorende futloze gevoel. Boekweit is erg vezelrijk, waardoor je langer voldaan bent en minder snel naar tussendoortjes zal grijpen. Ook op onze bloedvaten heeft boekweit een gunstige invloed. Zo is het pseudograan rijk aan rutine, een stof die de haarvaatjes versterkt en onstekingen tegengaat. Studies tonen aan dat het regelmatig eten van boekweit een gunstig effect op het cholesterolgehalte heeft. En er is nog meer: naast ijzer, zink, fosfor en koper bevat boekweit ook heel wat magnesium, een mineraal dat het risico op een hoge bloeddruk verlaagt en bekend staat om zijn kalmerend effect. De hoge aanwezigheid van eiwitten maakt boekweit ook voor vegetariërs een bijzonder interessant voedingsmiddel. Je merkt het: deze korrels hebben heel wat troeven in huis. Redenen genoeg om ermee aan de slag te gaan. (Bron: Goed Gevoel)

Klik hier voor meer informatie over boekweit.

Op de verpakkingen van onze producten staan baktijden vermeld. Hierbij staan diverse iconen afgebeeld. Deze hebben de volgende betekenis:

icoon airfryer

Airfryer
Friteuse
Oven met grill 
Wokpan/koekenpan
Heteluchtoven
Elektrische oven 
Gasoven

Jazeker, u kunt onze snacks bereiden in een oven met grill. Omdat er diverse merken en types op de markt zijn* adviseren wij voor de baktijden en de bakinstructies  uw gebruikershandleiding van uw oven met grill te raadplegen. 

  Minuten      ºC
Bitterbal           18   190
Frikandel 13   250
Kroket 20   190
Bamischijf 23   190
Kipnugget  9   250

 

Schnitzel 9  250

 

De genoemde tijden zijn gemiddelden. Daarom adviseren wij u de exacte bereidingstijd even uit te proberen.

Het product regelmatig keren.

 

Wij zenden droogwaren producten naar de volgende landen:

België
Denemarken
Duitsland
Frankrijk
Finland
Hongarije
Luxemburg
Nederland
Oostenrijk
Polen
Zweden
Zwitserland

Andere landen zijn mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

De enige juiste wijze om de naam Cheeszero uit te spreken is door Chee Zero achter elkaar uit te spreken. 

Droogijs kan tot -78 C zijn.

Waarschuwing!
Raak nooit het droogijs met blote handen aan, bevriezing en zelf verbranding kunnen het gevolg zijn. Laat het restant aan droogijs altijd in een grote geventileerde ruimte in de tempex box smelten. Stop droogijs niet terug in de vriezer. Dit geeft explosiegevaar. Altijd uit de buurt van kinderen, dieren, apparaten enz. houden, kortom alles wat tot enige vorm van schade kan leiden.

De gemiddelde Nederlander eet dagelijks 9-10 gram zout, terwijl je eigenlijk niet meer dan 6 gram zou moeten eten (bron: Voedingscentrum). Zout zit in veel producten verwerkt en is dus moeilijk te mijden maar is wel belangrijk. Met producten die minder zout bevatten zet je een stap in de goede richting.

Lavas is ook wel bekend onder de naam Maggiplant. Met Lavas kun je de zoutwaarde van producten reduceren en de smaak ervan verbeteren. Ook is Lavas goed voor de spijsvertering. (Bron: Wikipedia Mens en Gezondheid)

Bij veel kroketten wordt, om het kleurverlies van vlees tegen te gaan, natriumnitriet (E250) toegevoegd, ook wel bekend onder de naam Colorozozout. Door het gebruik van Colorozozout kan het zelfs de kleur van vlees versterken. Hierdoor kan het zijn dat u optisch meer vleesbelevenis ervaart, terwijl hetzelfde vleespercentage gehanteerd wordt.

VA Foods verwerkt in de rundvleeskroketten, bitterballen en ragout 20 % vers vlees, dit komt neer op 12,5 % gekookt vlees. Door het vlees zelf te bereiden kan VA Foods zout en kleurstoffen uitsluiten. Op deze manier krijgt u geen overbodige of onnodige voedingsstoffen binnen.

Veganistisch (vegan) is een levenswijze waarbij gestreefd wordt naar het vermijden van dierlijke producten. Denk hierbij aan vlees, gelatine, bont of vitamine D3. Vitamine D3 is vaak van dierlijke oorsprong, deze en andere ingrediënten met dierlijke oorsprong worden daarom vermeden. Let op: ons bladerdeeg en producten daarvan zijn op dit moment vegetarisch.

Alle producten van VA Foods zonder vlees zijn vegetarisch én veganistisch. De vegan producten zijn herkenbaar aan het logo en de groene balk op de verpakking.

Jazeker, u kunt onze snacks bereiden in de gelijknamige AirFryer. Omdat er diverse merken en types op de markt zijn* adviseren wij voor de baktijden en de bakinstructies de gebruikershandleiding van uw AirFryer te raadplegen. Heeft u geen klachten door het gebruik van olie, dan adviseren wij dit te gebruiken. Hierbij verwijzen wij u nogmaals naar de gebruikershandleiding van uw AirFryer.

Om kruisbesmetting te vermijden raden wij u aan geen allergeen bevattende producten in de AirFryer te bakken. Bekijk hier de instructiefilm*.

  Minuten      ºC
Bitterballen       9   200
Frikandel 6   200
Kroket 11   200
Bamischijf 17   200
 Kipnuggets  8   200

*Wij hebben uitsluitend getest in de AirFryer type D9240 van het merk Philips. Het kan zijn dat andere merken op een dusdanige wijze werken dat het bereiden van onze producten niet lukt, of dat baktijden afwijken. Mocht dat zo zijn, horen wij dat graag!

Voor de beste kwaliteit adviseren wij altijd het bereidingsadvies op de verpakking te volgen.

VA Foods maakt duidelijk onderscheid tussen vegetarische en vleesproducten, zowel in de productie als in de presentatie. Vegetarische producten zijn herkenbaar aan de groene letter of balk. Vleesproducten staan in een oranje letter of balk.

Veganistisch

VA Foods gebruikt in al hun vegetarische producten, behalve de bladerdeeg gerelateerde producten, geen dierlijke ingrediënten, daarmee zijn deze veganistisch.

VA Foods verwerkt de onderstaande allergenen niet. Daarnaast zitten ze ruim onder de door VITAL 2 erkende norm. Hierdoor zijn de producten:

 • glutenvrij  (ook tarwevrij)
 • lactosevrij
 • melkvrij
 • notenvrij
 • pindavrij
 • lupinevrij
 • eivrij
 • schaal- en weekdierenvrij
 • sojavrij
 • selderij vrij
 • koriander vrij
 • glutamaat vrij

VA Foods werkt aan duurzaam ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Zo maakt VA Foods producten die bijna iedereen kan en mag eten, want eten is een sociale aangelegenheid. Daarnaast wordt er alles aan gedaan om voedselverspilling te voorkomen, voeding wordt nooit weggegooid. Het kan zijn dat er teveel of zelfs extra voedsel geproduceerd is. Indien er voedsel over is worden de producten altijd verdeeld onder de Voedselbanken. Qua transport, milieuvervuiling en CO2 wordt uitstoot beperkt door zoveel mogelijk vervoer in combinatie met andere transport in de omgeving aan te bieden. Op deze manier wordt uitstoot beperkt. Ook qua financiën wordt er samengewerkt met een duurzame bank ‘Triodos’. Zij pretenderen één van de duurzaamste banken ter wereld te zijn. Natuurlijk zal VA Foods blijven werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De verkooppunten kunt u vinden op de pagina verkooppunten.

Diepvriesproducten zijn kwetsbare producten. Daarom is het zeer belangrijk dat de producten zich zo kort mogelijk buiten de diepvries bevinden. VA Foods adviseert daarom de producten te vervoeren in een koelbox met koelelementen. 

Diepvriesproducten kunt u het best bewaren door deze afgesloten te bewaren, zodanig dat er zo min mogelijk lucht bij het product kan komen. Hoe minder lucht bij het product kan komen, hoe kleiner de kans op uitdroging. VA Foods adviseert u daarom de producten in vershoudfolie, of in het vaak bijgeleverd zakje, te bewaren. Zowel bij het gebruik van het vershoudfolie of zakje moet de lucht zoveel mogelijk eruit gehaald worden.
Om kruisbesmetting te voorkomen adviseren wij de producten in een apart afgesloten bak, in uw diepvries te bewaren. Daarnaast is het belangrijk dat de temperatuur constant op minimaal -18℃ blijft. 

Jazeker, die staan er niet voor niets. Een goede bereiding conform de aanbevelingen komt de kwaliteit – en daardoor smakelijkheid – van het product ten goede.

Het is cruciaal vooraf goed te weten welke voedingsmiddelen uit den boze zijn. Kies bij twijfel gerust voor producten van VA Foods, want die zijn juist ontwikkeld voor een brede waaier aan diëten (onder andere gluten, lactose, ei, soja, noten en lupine). Hygiëne, zowel persoonlijk als in de keuken, is een must bij de bereiding. Mocht u zowel allergeenvrije als allergeen bevattende etenswaren bereiden, zorg dan dat u deze volledig van elkaar gescheiden houdt. Werk ook niet met dezelfde apparatuur voor beide etenswaren, want hierdoor kunt u kruisbesmetting veroorzaken, met een vervelende ervaring voor uw eters als gevolg.

In de Vital 2-norm zijn de grenswaarden voor veilig gebruik aangegeven. Per ingrediënt is vastgesteld wat de maximale hoeveelheid is om veilig te consumeren. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat alle producten van VA Foods ruimschoots binnen de gestelde grenzen passen en zelfs niet meetbaar zijn door het laboratorium of onder de bepaalbaarheidsgrens zitten. VA Foods verwerkt namelijk geen van onderstaande producten en sluiten deze uit in de grondstoffen. De officiële grenswaarden zijn als volgt:

Gluten   < 20 ppm
Melk    
B-Lactogloline   < 5 ppm
Caseïne   < 0,5 ppm
Ei   < 1 ppm
Soja   < 31 ppm
Vis   < 3 ppm
Pinda   < 6 ppm
Noten   < 3 ppm
Sesam   < 6 ppm
Schaaldieren   < 310 ppm
Lupine   < 125 ppm
Mosterd   < 2 ppm
Lactose   < 2 ppm

N.B.: Alle bovenstaande waarden geven de maximale hoeveelheid per kilogram (ppm = parts per million).

VA Foods werkt met een strikt protocol waaraan iedereen in de keten moet voldoen. Dat begint bij de grondstoffenleveranciers: VA Foods neemt alleen producten af indien de leverancier allergenen kan uitsluiten. Onze producten zijn uitgebreid getest door een geaccrediteerd laboratorium. Daaruit is gebleken dat al onze producten ver onder de gestelde grenswaarden van de VITAL 2-norm scoren en zelfs niet meetbaar zijn door het laboratorium of onder de bepaalbaarheidsgrens zitten. Uiteraard blijven we onze producten controleren, want alleen dan kunnen we veiligheid en kwaliteit garanderen. Meer weten over onze veiligheidsprocedures? Neem dan contact op.

Mensen die geen gluten kunnen verdragen hebben een intolerantie voor alles waarin gluten voorkomen. Gluten zijn eiwitten en komen voor in granen zoals tarwe, rogge en gerst. De naam voor glutenintolerantie is Coeliakie, dit spreekt u als volgt uit: “seu-lia-kíe”.

Lactose-intolerantie komt in melkproducten voor. Lactose is een suiker en wordt daarom ook melksuiker genoemd. U treft het dan ook aan in producten die van melk zijn gemaakt of waarin melk is verwerkt, zoals: Yoghurt, kwark, pudding, mousse, slagroom en crème fraîche. Ook zie je het vaak in vleeswaren, koekjes, chips etc.

De enige juiste wijze om de naam VA Foods uit te spreken is door de letters V en A apart te benoemen. Het is gemakkelijk te onthouden doordat de V staat voor veilige voeding, en de A voor A-kwaliteit!

We beantwoorden graag vragen over onze producten, dus neem vooral contact op.

VA Foods is het gemakkelijkste te bereiken via het contactformulier.

Natuurlijk is VA Foods ook telefonisch bereikbaar op het nummer:
Nederland    +31 (0)85-760 7100
België            +32 (0)2-80 877 66

Daarnaast kunt ons ook schrijven. Ons correspondentieadres is:

VA Foods
Postbus 59270
1040 KG Amsterdam, Nederland
 
VA Foods
Postbus 11
2000 Antwerpen, België  
 

VA Foods streeft ernaar iedere vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Echter: neemt u contact met ons op per brief, dan kan het enige tijd duren voordat u een antwoord van ons ontvangt!

Voor alle overige vragen: neem contact met ons op. Alle vragen zijn welkom. Bedankt voor het meedenken.

VA Foods doet haar uiterste best om zorgvuldig antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Toch is VA Foods niet aansprakelijk voor de inhoud van alle informatie op deze website, noch het handelen naar aanleiding van die informatie.